Minulla oli ilo ja kunnia edustaa Tampereen Vihreitä äänivaltaisena puoluekokousedustajana Vihreiden puoluekokouksessa 2017. Kokous ja sen tunnelma olivat hienoja kokemuksia. Julkisuudessa kokousta kommelluksineen on jo reposteltu varmasti riittävästi – sanon omasta puolestani vain sen, että lähestulkoon kaikki henkilövalinnat menivät mielestäni nappiin, ja olen hyvin hämmästynyt siitä, kuinka pätevää ja monipuolista porukkaa meillä on puolueen toiminnassa mukana. Uudelle johtoryhmälle toivon voimaa ja viisautta valmistella ja kehittää puolueen politiikkaa, viestintää ja kampanjaa kohti seuraavia vaaleja – yhdessä koko kentän kanssa.

Uskaltauduin myös pitämään kautta aikain ensimmäisen poliittisen puheenvuoroni. Aiheen ammensin eräästä menneiden vaalien blogikirjoituksesta. Onnistuin mielestäni ihan kohtuullisesti ottaen huomioon sen, että kirjoitin puheen ensimmäisen version vasta myöhään perjantai-iltana ja editoin sitä vielä varsin raskaasti koko lauantaipäivän aina puheenpidon hetkeen saakka. Alla näkyvä video on käytännössä ensimmäinen kokonainen liveveto tekstistä. Esiintymiselävyyttä ja yleisön haltuunottoa on syytä selkeästi parantaa – kenties aiheeksikin voisi seuraavalla kerralla valita aavistuksen henkilökohtaisemman aiheen.

Näitä poliittisia puheenvuoroja kuultiin aikamoinen määrä, enkä niitä kaikkia kuullut. On hienoa, että käytännössä kaikki halukkaat pääsevät puheenpitoa vähän suuremallekin yleisölle harjoittelemaan. Itselleni parhaiten mieleeni jäivät Riku Merikosken puhe sähköveron poistamisesta tai radikaalista alentamisesta ja Lilja Tammisen puhe hybriksestä ja nemesiksestä. Jälkimmäinen oli mielestäni mainiosti rakennettu ja tahallisen äärikliseinen aloitus huvitti ja kiinnitti huomioni heti alusta saakka. Merikosken puhe taas ravisteli osavasti Vihreän politiikan totuttuja konventioita. Heikki Sairasen puhe totuudesta ja trumpilaisuudesta sekä Merve Caglayanin vihapuhetta käsitellyt puheenvuoro ansaitsevat myös erityisen maininnan.

Puolueen johtohahmojen, uuden puheenjohtajan Touko Aallon ja presidenttiehdokas Pekka Haaviston puheet ovat saaneet käsittelynsä jo julkisuudessa, joten ei niistä sen enempää. Luotan molempiin herroihin siinä, että tulevat vuodet ja vaalit tulevat olemaan Vihreille suotuisia. Puheenjohtajan ja presidenttiehdokkaan tukena toimiva muu kampanja- ja johtoryhmä, takanaan koko laaja, motivoitunut ja sitoutunut Vihreä kenttäväki takaavat ainakin sen, että yrityksen puutteesta menestys ei jää kiinni.

%d bloggaajaa tykkää tästä: